-
csirkemell
-
s
-
fokhagyma
-
tej
-
tojst
-
liszt
-
A szszhoz:
-
4 evkanl mz
-
4 evkanl ketchup
-
pici ecet
-
kis gymbr
-
1 dl vz
-
1 kanl szjaszsz
-
tkezsi kemnyt
-
esetleg chiliszsz
Elkszts:
A felszeletelt csirkemellet (fejentknt 4 szelet) beszzuk. Egy tlba tejet ntnk, majd a fokhagymagerezdeket beleprseljk. Ebbe ztatjuk a hsszeleteket, s 2 rra a htbe tesszk. Egy tlba feltnk 2 tojst, pici st tesznk hozz, 1-2 dl tejet, majd annyi liszet, hogy nagyon sr palacsintatsztt kapjunk. A hsszeleteket lecspgtetjk, majd belemrtjuk a palacsintatsztba, s forr, b olajba tesszk, zsemlesznre stjk.
A szszhoz 4 evkanl mzet feltesznk melegedni, majd tesznk hozz 4 evkanl ketchupot, pici ecetet, kis gymbrt, majd 1 dl vizet. Felforraljuk. Hozzadunk mg 1 kanl szjaszszt, majd egy kis hideg vzzel elkevert tkezsi kemnytvel besrtjk. Hogy igazn adjunk az lvezetnek, rakhatunk hozz egy kis chiliszszt is.
|