hozzvalk / 3 adag
Az tel elksztse
-
A rizstsztt tegyk egy ednybe, s ntsnk r annyi forr vizet, amennyi ellepi (kb. 1 liter). Hagyjuk llni legalbb 5-6 percig, amg a tszta megpuhul. Ezt kveten bltsk le hideg vzzel, s tegyk flre.
-
Wokban vagy acl serpenyben melegtsnk olajat, kzepesen ers lngon. Dobjuk bele a zzott fokhagymt, a karikra vgott chilit, az aprtott gymbrt s a karikzott zldhagyma felt, majd pirtsuk egy percig.
-
Adjuk hozz a csirkt, pirtsuk 3-4 percig. Kzben adjunk hozz a pad thai szszbl 1-2 evkanllal.
-
Falapt segtsgvel hzzuk az edny falra az sszetevket, ssk kzpre a tojst, s gyors mozdulatokkal keverjk ssze, mint a rntottt. Ezt kveten keverjk a tbbihez, majd adjuk hozz a tsztt. jbl egy-kt kanlnyi pad thai szszt adunk, a tsztt pedig jl forgassuk ssze. Ismteljk ezt percenknt addig, amg az sszes szsz elfogy, s a tszta egynem, ragacsos llagot vesz fel (kb. 8-10 perc). Utoljra kstoljuk meg, ha nem elg ss, mg kevs halszsszal javthatunk rajta.
-
Tlaljuk az elkszlt tsztt, tetejre szrjunk karikzott zldhagymt s chilit, babcsrt, valamint zzott kesudit. Mell adjunk lime gerezdeket, a savanyks z fokozshoz, akinek szksges.
Csirke elksztse
-
A csirkemellet cskozzuk fel.
-
Forgassuk bele a szjaszszba, felhasznlsig tegyk flre.
Pad Thai szsz elksztse
-
Az sszetevket alaposan keverjk el, ameddig a cukor felolddik.
-
Ajnlatos az des zzel kezdennk, majd a savany, s vgl a ss z kvetkezik. A ss z mindenkpp a vgre maradjon, s zls szerint adagolhatjuk fokozatosan is kinek kevesebb, kinek tbb alapon, zls szerint.
|