hozzávalók / 4 adag
Burgonya
elkészítés
Raguhoz
-
Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is.
-
A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg kifehéredik a hús.
-
Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héját. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk.
-
Mikor puhul, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt.
Burgonya
-
Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük.
-
Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
-
Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük, elkeverjük vele.
|