Hozzávalók:
-
1 l tej
-
20 dkg rizs
-
5 dkg vaj vagy margarin
-
6 tojás
-
1 citrom leve és reszelt héja
-
cukor ízlés szerint
-
1 csomag vaníliás cukor
-
A tepsi kikenéséhez:
-
margarin
-
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A rizsből a tejjel és ízlés szerinti cukorral tejberizst készítünk. Közben beleolvasztjuk a vajat is. Ezután teljesen kihűtjük. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a rizshez adjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral jól kikeverjük, és a rizshez adjuk. A tojások keményre felvert fehérjét pedig óvatosan a tojássárgás rizshez adjuk. A tepsit kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a masszát beleöntjük. Kis lángon világosbarnára sütjük.
Mi baracklekvárral esszük legsűrűbben, de bármilyen lekvárral finom.
|