Hozzvalk:
-
1 l tej
-
20 dkg rizs
-
5 dkg vaj vagy margarin
-
6 tojs
-
1 citrom leve s reszelt hja
-
cukor zls szerint
-
1 csomag vanlis cukor
-
A tepsi kikenshez:
-
margarin
-
zsemlemorzsa
Elkszts:
A rizsbl a tejjel s zls szerinti cukorral tejberizst ksztnk. Kzben beleolvasztjuk a vajat is. Ezutn teljesen kihtjk. A citrom hjt lereszeljk, levt kifacsarjuk, s a rizshez adjuk. A tojsok srgjt a vanlis cukorral jl kikeverjk, s a rizshez adjuk. A tojsok kemnyre felvert fehrjt pedig vatosan a tojssrgs rizshez adjuk. A tepsit kikenjk margarinnal, megszrjuk zsemlemorzsval, s a masszt belentjk. Kis lngon vilgosbarnra stjk.
Mi baracklekvrral esszk legsrbben, de brmilyen lekvrral finom.
|