Hozzávalók:
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 szál újhagyma
-
1 szál sárgarépa
-
1 db hegyes erős paprika
-
1 tv paprika
-
1 fej vöröshagyma
-
1 db chili paprika
-
1 fej lilahagyma
-
1 dl szójaszósz
-
1 ek keményítő
-
3-4 gerezd fokhagyma
-
őrölt bors
-
só
-
olaj
Elkészítés:
A chili paprikát, a fokhagymát apróra, a csirkemellet, újhagymát, vörös és lilahagymát, tv paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemellcsíkokat egy kevés olajjal és két evőkanál szójaszósszal bepácoljuk, egy órára a hűtőbe tesszük, majd wokban vagy serpenyőben kevés olajon 4-5 perc alatt megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. A serpenyőben lepirítjuk a sárgarépát, paprikákat majd a hagymákat, visszatesszük a csirkemellcsíkokat. Rádobjuk a fokhagymát, chilit, ráöntjük a maradék szóját és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|