Hozzvalk:
-
50 dkg csirkemellfil
-
1 szl jhagyma
-
1 szl srgarpa
-
1 db hegyes ers paprika
-
1 tv paprika
-
1 fej vrshagyma
-
1 db chili paprika
-
1 fej lilahagyma
-
1 dl szjaszsz
-
1 ek kemnyt
-
3-4 gerezd fokhagyma
-
rlt bors
-
s
-
olaj
Elkszts:
A chili paprikt, a fokhagymt aprra, a csirkemellet, jhagymt, vrs s lilahagymt, tv paprikt, srgarpt s a csps paprikt cskokra vgjuk.
A csirkemellcskokat egy kevs olajjal s kt evkanl szjaszsszal bepcoljuk, egy rra a htbe tesszk, majd wokban vagy serpenyben kevs olajon 4-5 perc alatt megpirtjuk. Sval, borssal zestjk, kiszedjk a serpenybl s flretesszk. A serpenyben lepirtjuk a srgarpt, paprikkat majd a hagymkat, visszatesszk a csirkemellcskokat. Rdobjuk a fokhagymt, chilit, rntjk a maradk szjt s a kevs hideg vzzel elkevert kemnytt. Kiforraljuk, majd levesszk a tzrl.
Rizzsel tlaljuk.
J tvgyat kvnok hozz!
|