hozzvalk / 4 adag
A hshoz
A marindhoz
elkszts
A hshoz
-
A hst marinls utn 30 percre flretesszk. Addig a gymbrt s a fokhagymt finomra vgjuk, az jhagymt felkarikzzuk.
-
Egy kisebb tlban sszekeverjk a szjaszszokat, a rizsecetet, a balzsamecetet, a cukrot, az alaplevet s kt kanl szezmolajat.
-
Ha a 30 perc letelt, a maradk kt kanl olajat egy vastag fal serpenyben felforrstjuk. Rdobjuk a chiliket, az jhagyma felt, a fokhagymt s a gymbrt. 1-2 percig pirtjuk nagy lngon, majd hozzadjuk a marinlt csirkemellet.
-
Nagy lngon megkapatjuk 2-3 perc alatt, majd rntjk a kis tlka tartalmt.
-
Tovbbra is nagy lngon stjk jabb 3-5 percig. Flton adjuk hozz a fldimogyort.
-
Azonnal tlaljuk.
A marindhoz
-
A csirkehst falatnyi darabokra vgjuk. A kemnytt elkeverjk a szjaszsszal, s beleforgatjuk a csirkemellet. 30 percig llni hagyjuk.
|