hozzávalók / 4 adag
A húshoz
A marinádhoz
elkészítés
A húshoz
-
A húst marinálás után 30 percre félretesszük. Addig a gyömbért és a fokhagymát finomra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk.
-
Egy kisebb tálban összekeverjük a szójaszószokat, a rizsecetet, a balzsamecetet, a cukrot, az alaplevet és két kanál szezámolajat.
-
Ha a 30 perc letelt, a maradék két kanál olajat egy vastag falú serpenyőben felforrósítjuk. Rádobjuk a chiliket, az újhagyma felét, a fokhagymát és a gyömbért. 1-2 percig pirítjuk nagy lángon, majd hozzáadjuk a marinált csirkemellet.
-
Nagy lángon megkapatjuk 2-3 perc alatt, majd ráöntjük a kis tálka tartalmát.
-
Továbbra is nagy lángon sütjük újabb 3-5 percig. Félúton adjuk hozzá a földimogyorót.
-
Azonnal tálaljuk.
A marinádhoz
-
A csirkehúst falatnyi darabokra vágjuk. A keményítőt elkeverjük a szójaszósszal, és beleforgatjuk a csirkemellet. 30 percig állni hagyjuk.
|